Wat is de prestatietest EN50293?

Wellicht bent u het wel eens tegengekomen, de prestatietest EN50293. Het heeft betrekking op bepaalde verlichting in het verkeer. Niet alleen voor op de weg, maar ook voor naast de weg heeft verlichting een enorme bijdrage. De meeste mensen nemen iedere dag wel deel aan het verkeer. Daarom is het belangrijk dat er verschillende eisen en regels gelden met betrekking tot de openbare weg. De meeste regels zijn bedoeld om de verkeersveiligheid te verhogen. Het is dus niet gek dat producten die in het verkeer voorkomen aan strenge eisen moeten voldoen.

LED flashers worden veel in en rondom het verkeer gebruikt en hebben dus ook verschillende eisen die zijn vastgesteld door de CROW. CROW staat voor Centrum voor Regelgeving en Onderzoek in de Grond-, Water- en Wegenbouw en de Verkeerstechniek. Onder die eisen vallen onder andere de veiligheidsnormering EN12352 en de prestatietest EN50293. Zonder hieraan te voldoen, mag u de LED flasher niet op de openbare weg gebruiken.

Waar worden flashers voor gebruikt?

Hoogstwaarschijnlijk bent u al wel eens een flasher tegengekomen. Flashers komen onder andere voor op actieramen of actieframes. Actieramen worden vaak ingezet wanneer er aan de weg gewerkt wordt. Ook langzaam rijdende voertuigen maken nog wel eens gebruik van een actieraamwerk. De borden geven dan aan dat u links kunt passeren of wat de vernieuwde situatie is. Om het actieraamwerk beter op te laten vallen, zijn er in de hoeken flashers gemonteerd. Door de flashers kunt u het bord beter zien.

LED flashers van TRALERT®

TRALERT heeft een ruim assortiment aan LED flashers. Alle flashers zijn voorzien van de juiste certificaten en voldoen aan alle eisen, zo ook de prestatietest EN50293. Er zijn verschillende maten beschikbaar, van 80mm tot 300mm. Binnen de verschillende afmetingen zijn er nog verschillende opties beschikbaar. Voor iedere situatie is er wel een passende LED flasher beschikbaar.