Vibration Resistance

Betekenis: Vibration Resistance

Wat is vibration resistance?

Vibration resistance is erg te vergelijken met shock resistance. Wanneer je de term letterlijk vertaald kom je uit op trilling bestendig. Wanneer een product bestendig is tegen trillingen weet je dus dat het product daar geen last van heeft in het gebruik. Het gaat niet snel kapot en ook kun je het product op de verwachte manier gebruiken. In het geval van LED voertuigverlichting geeft het aan dat wanneer er trillingen in het voertuig zitten of in het wegdek de verlichting nog steeds naar behoren werkt.

Trillingen in voertuigen komen regelmatig voor. Er zijn veel verschillende oorzaken van. Er kan een motorisch probleem zijn of een probleem met de versnellingsbak. Maar het kan ook zijn dat banden niet helemaal rond zijn. Ook de velgen en remschijven kunnen de oorzaak zijn van trillingen in het voertuig.

Hoe zit dat bij LED verlichting?

Zoals eerder naar voren is gekomen zijn verschillende soorten verlichting bestand tegen trillingen in het voertuig of op het wegdek. Denk hier bijvoorbeeld aan verschillende LED werklampen binnen het assortiment van TRALERT®. Sommige verlichting, zoals verschillende werklampen, zijn erop gebouwd tegen trillingen te kunnen. Andere verlichting heeft andere specificaties die bijdragen aan de levensduur. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de LED breedtelampen. Meerdere breedtelampen zijn uitgerust met een steel van rubber. Dit zorgt ervoor dat de lamp altijd een beetje meebeweegt met de trillingen of schokken. Door het meebewegen is de lamp hier veel beter tegen bestand.

Een laatste voorbeeld zijn de lampen die aangesloten worden aan de hand van de flexibele DIN-montage. Deze manier van monteren zorgt ervoor dat de verlichting ook een beetje meebeweegt. Net als bij de rubberen steel van de breedtelampen. Door het meebewegen komen de trillingen en stoten minder aan waardoor de lamp hier beter tegen bestand is. De DIN-montage kun je onder andere terugvinden bij verschillende LED zwaailampen.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.