Wat is vibration resistance?

Vibration Resistance, ofwel trillingbestendigheid, vertoont opvallende overeenkomsten met shock resistance en is een cruciale eigenschap van producten. Deze term duidt erop dat een product in staat is om trillingen te weerstaan zonder negatieve effecten op de prestaties of duurzaamheid ervan. In het geval van LED-voertuigverlichting betekent dit dat de verlichting blijft functioneren, zelfs wanneer trillingen optreden in het voertuig of op de weg.

Trillingen binnen voertuigen

Trillingen binnen voertuigen zijn een veelvoorkomend verschijnsel en kunnen diverse oorzaken hebben, zoals motorproblemen, problemen met de versnellingsbak, onregelmatige banden, ongelijkheden in de velgen, of zelfs oneffenheden in het wegdek.

Vibration Resistance bij LED Verlichting

Voor verschillende soorten verlichting, met name LED-voertuigverlichting, is trilling bestendigheid van groot belang. Een uitstekend voorbeeld hiervan zijn de diverse LED-werklampen binnen het assortiment van TRALERT®. Sommige van deze lampen zijn specifiek ontworpen om trillingen te weerstaan, terwijl andere typen verlichting beschikken over kenmerken die bijdragen aan hun duurzaamheid.

Neem bijvoorbeeld de LED-breedtelampen met een flexibele rubberen steel. Deze constructie maakt dat de lamp soepel meebeweegt met trillingen en schokken, waardoor de lamp aanzienlijk bestendiger wordt.

Een ander opmerkelijk voorbeeld betreft lampen die zijn bevestigd via de flexibele DIN-montagemethode. Dit mechanisme maakt subtiel meebewegen mogelijk, vergelijkbaar met de rubberen steel van de breedtelampen. Dankzij deze ingebouwde bewegingsmogelijkheid absorbeert de verlichting trillingen en schokken beter, wat de duurzaamheid van de lampen aanzienlijk verhoogt. LED-zwaailampen zijn een perfect voorbeeld van verlichting die gebruikmaakt van de DIN-montagemethode.

Wat zijn de voordelen van Vibration Resistance?

Vibration Resistance staat synoniem voor verlichting die standhoudt onder diverse omstandigheden. Of het nu gaat om intense voertuigtrillingen of hobbelige wegen, trillingsbestendige verlichting bewijst zich als een betrouwbare metgezel. Dankzij innovatieve ontwerpeigenschappen en strategieën, zoals flexibele constructies en DIN-montage, blijven deze lampen schijnen, zelfs in uitdagende omgevingen. Hierdoor wordt betrouwbare verlichting gegarandeerd die de tand des tijds doorstaat en haar licht blijft verspreiden, ongeacht de aanwezige trillingen.