Wat is red line?

Als je met heftrucks werkt, heb je de red line wellicht wel eens voorbij zien komen. De red line wordt ook wel “veiligheidslampen” genoemd, omdat ze bedoeld zijn om de heftruckomgeving veiliger te maken. Om een veilige omgeving in je warenhuis/magazijn te creëren, dien je je heftruck uit te rusten met red line technologie. Een duidelijke gemarkeerde rode lijn projecteert een heldere rode lijn op de vloer en waarschuwt anderen om om op veilige afstand van de heftruck te blijven. De rode lijn helpt waar geluidsalarmen ophouden. Er is een mogelijkheid om de veiligheidslampen aan de voor-of achterzijde te monteren van de heftruck. De red line is speciaal ontworpen voor binnen omgevingen en geeft een helder lichtbeeld.

Het plaatsen van de veiligheidslamp

Het is handig om de veiligheidslampen op een hoge strategische locatie te monteren. In veel gevallen lijkt het dak van een heftruck een goede plek met voldoende montage- en aansluitmogelijkheden. Let er bij het monteren van de veiligheidslamp op dat je de rode lijn correct afstelt. Het waarschuwingseffect werkt het beste wanneer de rode lijn helder de grond bereikt en niet gedimd of vervaagd is. Bij het aansluiten van de veiligheidslamp is het belangrijk om te controleren of deze juist is uitgelijnd. Voor veiligheidsverlichting adviseren wij een optimaal projectieoppervlak van 2,5 meter. De veiligheidslampen zijn ook waterdicht.

De functie van de red line

De functie van de rode lijn van de veiligheidslamp, is het afbakenen van het beweeg/richtingsgebied van de heftruck. In het magazijn waar het vaak luidruchtig kan zijn, kunnen waarschuwingsgeluiden verloren gaan in het achtergrondgeluid. Zo kan en waarschuwing in de vorm van LED licht in sommige gevallen prettiger en veiliger werken.

Vragen over het assortiment

Heb je vragen over het assortiment, dan adviseren wij je graag. TRALERT® staat altijd voor je klaar om je zo goed mogelijk te helpen.

Red line