Wat is een red spot?

Als je in de logistiek werkt, heb je de red spot vast wel eens voorbij zien komen. De red spot wordt ook wel “veiligheidslampen” genoemd, omdat ze bedoeld zijn om de logistiek veiliger te maken. Om een veilige omgeving in je warenhuis/magazijn te creëren is het verstandig om uw heftrucks uit te rusten met Red spot. De Red spot LED lamp helpt waar de geluidsalarmen ophouden. Je heftruck en magazijnomgeving zijn hoogstwaarschijnlijk erg lawaaierig met veel drukte en beweging. Een goed opvallende red spot projecteert een heldere rode cirkel op de vloer. Door de rode lamp strategisch op uw heftruck te plaatsen aan de voor of achterzijde, kunnen je collega’s jou beter zien. Deze veiligheidslampen monteert je aan de voor- of achterzijde van het dak van jouw heftruck. De Red spot geeft een helder lichtbeeld.

Het plaatsen van de safety LED

Het is handig om de veiligheidslampen op een zeer strategische plaats te monteren. In veel gevallen lijkt het dak van een heftruck een goede plek met voldoende montage- en aansluitmogelijkheden. Denk er bij het installeren van veiligheidsverlichting aan om de rode lijn correct af te stellen. Het waarschuwingseffect werkt het beste wanneer de rode lijn het grondlicht raakt en niet gedimd of vervaagt. Bij het aansluiten van een veiligheidslamp is het belangrijk om te controleren of deze correct is uitgelijnd. Voor de veiligheidslampen adviseren wij een optimaal projectieoppervlak van 2,5 meter. Veiligheidslampen zijn ook waterdicht (IP68).

Functie van de Red spot

De functie van de rode lijn van de veiligheidslampen is om de bewegingszone/richting van de vorkheftruck te identificeren. In een magazijn, waar het vaak luidruchtig kan zijn, kan het alarmgeluid verloren gaan in het achtergrondgeluid. Zo kan een alarm in de vorm van een LED lampen in sommige gevallen prettiger en veiliger te bedienen zijn.

VRAGEN OVER HET ASSORTIMENT

Heb je vragen over het assortiment, dan adviseren wij je graag. TRALERT® staat altijd voor je klaar om je zo goed mogelijk te helpen.

Red spot