Wat is een stralingshoek?

Bij verlichtingsproducten wordt er wel eens gesproken over stralingshoek, maar wat is dat nou? Een stralingshoek, ook wel de gradenbundel genoemd, geeft de hoek aan van de lichtbundel die een lamp uitstraalt. Dit stralingshoek wordt uitgedrukt in graden (°), hoe kleiner het aantal graden, hoe smaller de gradenbundel is. Hoe groter de hoeveelheid graden, hoe breder de gradenbundel zal zijn.

Verschillende soorten stralinshoeken

De meest voorkomende stralingshoeken zijn te verdelen in categorieën, namelijk: 10°, 24° tot 36° en 60° of meer. De 10° stralings hoeken zijn zeer geschikt voor het belichten van een bepaald object. Hiermee kan je een bepaald object exact mee verlichten. De 24° tot 36° hoek zijn de medium stralings hoeken. Deze categorie verlicht al een groter oppervlak dan de 10°. Doordat de stralingshoek groter is zijn er minder spots nodig om een totale ruimte te verlichten. Dit licht wordt vaker gebruikt bij bijvoorbeeld recepties en huiselijke ruimtes om een gezellige sfeer te creëren. Als laats is er de 60° hoek. Dit is een grote stralingshoek die vaker wordt gebruikt binnen kantoren, magazijnen en algemene ruimtes. Dit komt doordat de hoek zo groot is, dat het een zo groot mogelijk oppervlakte gelijkmatig verlicht kan worden.

Stralingshoek

Stralingshoek bij tralert®

De lampen van TRALERT® geven een duidelijk lichtbeeld af en hebben allerlei verschillende stralingshoeken. Hierdoor zijn er voor al je verlichtingsproblemen oplossingen te vinden.