Cree

Betekenis: Cree

Wat is Cree verlichting?

Zoals je weet zijn er erg veel verschillende soorten en merken LED verlichting. Cree LED verlichting is niets meer dan een merk. Het is een relatief nieuw, sinds 1987 is het op de markt verkrijgbaar. Het merk komt uit Amerika en richt zich op het hogere segment binnen de markt. De hoge kwaliteit leidt ook tot een hogere prijs in vergelijking met de verlichtingen uit andere landen zoals bijvoorbeeld China. Cree is dus relatief nieuw maar is nu al één van de grotere producenten op het gebied van LED verlichting. Naast één van de grootste bedrijven is het ook één van de meest vooruitstrevende bedrijven als je kijkt naar de ontwikkeling van LED chips.

Wat maakt het onderscheidend?

In de vorige alinea heb je kunnen lezen dat Cree LED zich richt op het hogere segment. Dit wordt duidelijk wanneer er gekeken wordt naar de opties en specificaties, ook vergeleken met andere soorten LED lampen.

Het is zowel binnen als buiten te gebruiken en werkt het prettigst in de nacht. Cree LED verlichting is helderwit, dit zorgt ervoor dat objecten beter zichtbaar zijn. Dit blijkt ook uit de zogenoemde Color Rendering Index (CRI). De CRI is een score tussen de 0 en de 100, hoe hoger de waarde hoe dichter de verlichting bij het natuurlijke zonlicht in de buurt komt. Cree LED chips hebben een CRI van 85,  dit is een stuk hoger vergeleken met goedkopere opties. Goedkope Chinese LED chips scoren vaak niet hoger dat 50. Wat Cree nog meer onderscheidend maakt is het aantal branduren, onder ideale omstandigheden kan de verlichting 100.000 branduren mee. Dit is in een lab getest, deze uren worden in praktijk niet gehaald.

Cree bij TRALERT®

Verschillende producten binnen het assortiment LED verlichting van TRALERT® zijn uitgerust met Cree LED’s. Een mooi voorbeeld hiervan is de TRSW12281-20D. Deze LED bar met 4000 lumen is voor verschillende voertuigen te gebruiken. De lamp dient in gezet te worden als driving beam. Dit is te vergelijken met het grote licht van een auto. Het is dus een lamp met een krachtige lichtstraal.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.