Lichtbundel

Betekenis: Lichtbundel

wat is een lichtbundel?

Een lichtbundel is een beeld wat licht geeft (lichtbeeld). Dat beeld word veroorzaakt door de lichtbron, deze lichtbron bestaat uit meerdere licht emitterende diodes, de diodes staan vaak dicht op elkaar geplakt in een bundel, dit zie je terug in LED lampen. Je hebt lampen die flood Beam hebben en lampen die spot Beam hebben, bij flood Beam zend de lamp een Breede straal uit met een duidelijke scherpe rand dit zie je dan ook als het licht aanstaat op de weg. De naam “spot” Beam verklapt het al letterlijk “plek” het gaat hier om het licht dat duidelijk één bepaalde plek belicht, hier zie je dus geen scherpe rand op de weg.

Lichtbundel

Welke soorten lichtbundels zijn er?

Het lichtbeeld is erg belangrijk bij het kiezen van een LED lamp. Een optisch beeld is een lichtstraal die wordt verstrooid door bijvoorbeeld (een LED lamp). Er zijn dus drie verschillende soorten stralen. brede lichtbundel, gefocusseerde (licht)bundel, en de samengestelde (licht)bundel. Er is ook een vierde bundel: (Convergence) Convergentie betekent dat stralen uit verschillende richtingen een punt raken. Er is ook een lamp met een focussysteem. Hiermee wordt de afstand tussen de reflector en de LED ingesteld.

Je kunt dus zelf beslissen of je een brede lichtbundel gebruikt voor close-ups of een smalle bundel voor lange afstanden. Elk van deze drie stralen heeft zijn eigen unieke eigenschappen, waardoor er voor elke situatie een geschikte lamp is. Het kiezen van de juiste stralen heeft een lange weg afgelegd bij het vinden van de juiste lamp. Houd er rekening mee dat het gebruik van gerichte en gecombineerde stralen je en uw tegenligger kan verblinden. Bij wide ray LED werklampen van TRALERT® is dat niet het geval.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.