Wat is lowbeam?

Wanneer u op zoek bent naar verlichting bent u de term lowbeam wellicht al wel eens tegengekomen. Maar wat is het nou eigenlijk? Lowbeam is te vergelijken met het dimlicht van een auto. Het kan medeweggebruikers niet verblinden wanneer er iemand tegemoet komt rijden. Dit komt door de andere lichtbundel in vergelijking met bijvoorbeeld highbeam. Low- en highbeam hebben uiteraard ook een heel ander lichtbeeld.

Wanneer verplicht?

Het voeren van dimlicht is een meerdere situaties verplicht. Aangezien lowbeam vergelijkbaar is met dimlicht, is het mogelijk om te zeggen dat dit ook verplicht kan zijn. Belangrijk is dat er een vorm van dimlicht in een aantal situaties gevoerd moet worden. Wanneer dimlicht verplicht is, is vrij makkelijk uit te leggen. Dat is namelijk wanneer het buiten donker is. Bij slecht zicht is het voeren van dimlicht ook overdag erg belangrijk. Bij het verkeerd gebruiken van de verlichting kan het zijn dat u een boete krijgt. Het is ook mogelijk dat het voertuig niet door de keuring heen komt.

In principe is het niet zo snel mogelijk om medeweggebruikers te verblinden met uw lowbeam. Toch kan het gevaarlijk zijn wanneer deze verkeerd zijn afgesteld. Zeker bij LED verlichting dat van nature sterker is in vergelijking met andere soorten verlichting. De bestuurder van het voertuig is te allen tijde verantwoordelijk voor het goed afstellen van de verlichting. Het is niet voor niks dat geadviseerd wordt om iedere maand de verlichting na te kijken.

Lowbeam bij TRALERT®

Ook bij TRALERT® is er een verstraler die lowbeam kan voeren. Dat is namelijk de HLEU175 LED verstraler. Deze lamp is zowel met lowbeam als met highbeam uitgerust. Een duidelijke scheidingslijn laat zien dat het mogelijk is om de helft van de lamp licht te laten geven, maar dat het ook mogelijk is om de gehele lamp licht te laten geven. Wanneer de gehele lamp licht geeft, voert de lamp highbeam. De lamp heeft een sterke polycarbonaat lens en heeft 1422 lumen. Door de verschillende soorten verlichting die de lamp kan voeren is het een veelzijdige verstraler.