Highbeam

Betekenis: Highbeam

Wat is highbeam?

Highbeam is te vergelijken met de drivingbeam. Het is een term die het lichtbeeld beschrijft van het grote licht van een personenauto. Voor het voeren van groot licht gelden verschillende regels waar u rekening mee moet houden. De verlichting mag namelijk niet op ieder moment gebruikt worden. Dit komt omdat de verlichting erg krachtig is en mensen kan verblinden in het verkeer. Bij onjuist gebruik kan het dus zeker gevaren met zich meebrengen. Zeker in het geval van LED verlichting dat over het algemeen al feller is in vergelijking met andere soorten verlichting. Highbeam is eigenlijk een beetje het tegenovergestelde van lowbeam.

Regels voor groot licht

Zoals eerder al naar voren is gekomen gelden er meerdere regels als het gaat om het voeren van groot licht, dus ook voor het voeren van highbeam. Dit komt omdat de verlichting een fel licht uitstraalt dat andere weggebruikers kan verblinden. Maar wanneer mag je nou gebruik maken van het grote licht. Groot licht mag alleen gebruikt worden in de avonden en ‘s nachts. Het mag alleen niet wanneer er een tegenligger nadert. Ook mag u deze verlichting niet voeren als u achter aan ander voertuig rijdt. Het licht moet er voor zorgen dat u de weg beter kan zien. Het is daarom ook erg handig om te gebruiken om wegen zonder straatverlichting. Het is niet handig om groot licht te gebruiken bij mist. Gek genoeg wordt het zicht dan juist een stuk minder.

Highbeam bij TRALERT®

Verschillende LED verlichting binnen het assortiment van TRALERT® kan highbeam voeren. Een mooi voorbeeld hiervan is de HLEU175 LED verstraler. Deze multifunctionele verstraler is zowel met highbeam als met lowbeam uitgerust. De lamp is multivoltage uitgerust en heeft een IP waarde van IP67. De sterke polycarbonaat lens zorgt voor een lange levensduur. Uiteraard zijn er ook nog meer LED verstralers binnen het assortiment van TRALERT®.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.