Wat is een red arrow?

Veilig in je logistiek centrum werken? Als je met heftrucks werkt, heb je het zeker voorbij zien komen. De red arrow lampen worden ook wel “veiligheidslampen” genoemd, omdat ze bedoeld zijn om de heftruckomgeving veiliger te maken. Om een veilige omgeving in je logistiek centrum te creëren, dien je je heftruck uit te rusten met red arrow technologie. De lamp projecteert een duidelijk gemarkeerde rode pijl op de vloer en waarschuwt anderen om op veilige afstand van de heftruck te blijven. De rode pijl helpt waar geluidsalarmen ophouden. De veiligheidslampen kunnen aan de voor- of achterkant van de heftruck worden gemonteerd. De red arrow is speciaal ontworpen voor binnen omgevingen en zorgt voor een helder lichtbeeld.

Het plaatsen van een veiligheidslamp

Het is handig om de veiligheidslampen op een zeer strategische plaats te monteren. In veel gevallen lijkt het dak van een heftruck een goede plek met voldoende montage- en aansluitmogelijkheden. Denk eraan bij het plaatsen van de veiligheidslamp aan om de rode pijl correct af te stellen. Het waarschuwingseffect werkt het beste wanneer de rode pijl helder de grond bereikt en niet gedimd of vervaagd is. Bij het aansluiten van een veiligheidslamp is het belangrijk om het te controleren of deze correct is uitgelijnd. Voor de veiligheidslampen adviseren wij een optimale projectieoppervlak van 2,5 meter. De veiligheidslampen zijn ook waterdicht.

De functie van de red arrow

De functie van de rode pijl van de veiligheidslamp, is het afbakenen van het beweeg/richtingsgebied van de heftruck. In het logistiek centrum waar het vaak luidruchtig kan zijn, kan het alarmgeluid verloren gaan in het achtergrondgeluid. Zo kan een waarschuwing in de vorm van een LED arrow licht in sommige gevallen prettiger en veiliger werken.

Vragen over het assortiment

Heb je vragen over het assortiment, dan adviseren wij je graag. Onze technische dienst staat altijd voor je klaar om je zo goed mogelijk te helpen.

Red arrow