Wat is een 24 volt lamp?

De 24 volt verlichtingssystemen zijn bedoeld om efficiënt te werken over langere afstanden van elektrische bedrading, die typisch zijn in grote voertuigen. 24 volt lampen zijn elektrische lichtbronnen die ontworpen zijn om te functioneren op een voedingsspanning van 24 volt. Dit type verlichting vindt u vaker in grotere voertuigen, zoals vrachtwagens, bussen en landbouwvoertuigen.

Het verschil in voltage 12v en 24v

Een 24 volt, LED verlichting heeft verschillende voordelen ten opzichte van halogeen. Een 24 volt LED verlichting heeft een lage stroom en een eenvoudigere bekabeling. Er wordt vaak voor de 24 volt LED verlichting gekozen wanneer er veel vermogen afgeven moet worden. De 24 volt lampen zijn vaak erg betrouwbaar en stabiel. Vergeleken met de 12 Volt heeft de 24 Volt lampen lagere spanningsverliezen over dezelfde stroomkabel. Met 24 Volt wordt er eenvoudig zonder een zware transformator een grotere afstand overbrugd. Als de LED verlichting te weinig spanning heeft is de kans groot dat de verlichting begint te knipperen of zelfs de stroom laat uitvallen. Als de LED verlichting teveel spanning heeft komt er warmte vrij. De te sterke LED verlichting zou de bedrading kunnen smelten en verders de fitting en de verlichting oververhit kunnen raken.

24 Volt lamp

VOLT IN COMBINATIE MET AMPÈRE EN WATT

Volt wordt vaak gecombineerd met de termen Ampere en Wattage. Ze hebben allemaal iets met elkaar te maken, maar ze zijn zeker niet hetzelfde. Volt geeft de elektrische spanning van een lamp aan. Ampère is simpelweg de eenheid van stroom. Het aantal Ampère geeft dus de stroomsterkte aan.  Hoe sterker de stroom is hoe sterker het magneetveld wordt. Het wattage geeft aan hoeveel vermogen er per tijdseenheid nodig is. Het aantal Volt x het aantal Ampère = het wattage. Denk maar eens een een stromende rivier die van een berg richting de zee loopt. De hoeveelheid water dat voorbijkomt per seconde wordt aangegeven in Ampères. Het verschil in hoogte tussen de zee en de berg is dat het aantal Volt. Het lijkt op elkaar, heeft met elkaar te maken maar is dus niet hetzelfde.