What is a 7-pole spiral cable?

In this lighting term, we discuss a unique cable, namely the 7-pin Spiral Cable.

Een spiraalkabel (ook wel krulsnoer genoemd) is een kabel die kenmerkend is door zijn flexibiliteit. De gekronkelde kabel is elastisch en zorgt hiermee voor een grotere bewegingsvrijheid met het aangesloten apparaat, zonder dat de kabel daarvoor langer hoeft te zijn. Een spiraalkabel zorgt er ook voor dat de wirwar wordt voorkomen. De kabel kan in drie tot viervoudige lengte uitgetrokken zijn en bestaat uit stroom voerende koperen aders en bijbehorende isolatie. De buitenste isolatie is vaak een PUR cable. In contrast to PVC cables, Pur cables are more expensive but more robust and durable. PVC cables lose their flexibility/resilience under continuous loading.

Spiral cable 7-pin

In de verlichtingsbranche wordt de spiraalkabel met een 7 polige verbinding wel eens gebruikt. De kabel is een ‘gewone’ spiraalkabel met een 7 polige aansluiting. De kabel kan handig zijn bij het aansluiten van trekobjecten als oude aanhangers, fietsendragers, boottrailers of paardentrailers. Ook vrachtwagens maken soms gebruik van een spiraalkabel om een verbinding te maken met de bijbehorende oplegger. Wanneer u een 13-polige aansluiting heeft, maar toch een 7 polige spiraalkabel, zult u gebruik moeten maken van een adapter cable. This allows the 7-pole socket to fit on the 13-pole socket.

LED flashing light with spiral cable

At TRALERT®, we have various lamps with a coiled cable as a connection. An example of this is the LED beacon with magnetic base. Thanks to the coiled cable, the LED beacon with a magnetic base is easy to install when speed is crucial.

LED zwaailamp met magneetvoet