Qu'est-ce qu'un câble spiralé à 7 pôles?

Dans ce terme d'éclairage, nous discutons d'un câble unique, à savoir le câble spiralé à 7 broches.

Een spiraalkabel (ook wel krulsnoer genoemd) is een kabel die kenmerkend is door zijn flexibiliteit. De gekronkelde kabel is elastisch en zorgt hiermee voor een grotere bewegingsvrijheid met het aangesloten apparaat, zonder dat de kabel daarvoor langer hoeft te zijn. Een spiraalkabel zorgt er ook voor dat de wirwar wordt voorkomen. De kabel kan in drie tot viervoudige lengte uitgetrokken zijn en bestaat uit stroom voerende koperen aders en bijbehorende isolatie. De buitenste isolatie is vaak een Câble PUR. Contrairement aux câbles en PVC, les câbles Pur sont plus chers mais plus robustes et durables. Les câbles en PVC perdent leur flexibilité/résilience sous une charge continue.

Câble spiralé à 7 pin

In de verlichtingsbranche wordt de spiraalkabel met een 7 polige verbinding wel eens gebruikt. De kabel is een ‘gewone’ spiraalkabel met een 7 polige aansluiting. De kabel kan handig zijn bij het aansluiten van trekobjecten als oude aanhangers, fietsendragers, boottrailers of paardentrailers. Ook vrachtwagens maken soms gebruik van een spiraalkabel om een verbinding te maken met de bijbehorende oplegger. Wanneer u een 13-polige aansluiting heeft, maar toch een 7 polige spiraalkabel, zult u gebruik moeten maken van een Câble d'adaptateur. Cela permet à la prise à 7 pôles de s'adapter à la prise à 13 pôles.

Balise LED avec câble spiralé

Chez TRALERT®, nous proposons différentes lampes avec un câble en spirale comme connexion. Un exemple en est le lampe rotative à LED avec base magnétique. Grâce au câble en spirale, la lampe rotative à LED avec base magnétique est facile à installer lorsque la rapidité est cruciale.

LED zwaailamp met magneetvoet