Wat zijn Dayline koplampen?

Dayline koplampen zijn momenteel niet meer weg te denken bij nieuwe auto’s. De moderne verlichting bestaat meestal uit een rij van 5 tot 10 kleine LED’s. Deze kunnen in een rechte lijn geplaatst worden maar ook in een cirkel. Zoals de naam al zegt is de LED verlichting ideaal om overdag aan te hebben. Een ander woord voor Dayline koplampen is dagrijverlichting. Als uw voertuig niet is uitgerust met standaard dagrijverlichting, kan je deze ook apart aanschaffen. LED verlichting zorgt voor super helder wit licht en geeft je voertuig daarom niet alleen een solide uitstraling, maar het zorgt ook voor een verbetering van de zichtbaarheid op de weg. LED verlichting gaat meteen na het starten van de motor branden en geeft direct een helder lichtbeeld. Als je overschakelt op normale verlichting, gaat de dagrijverlichting automatisch uit.

Regelgeving omtrent de dayline koplampen

Er zijn momenteel nog veel onduidelijkheden omtrent de regelgeving van dagrijverlichting. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat veel mensen denken dat dagrijverlichting verboden is. Het tegendeel is echter waar. De verlichting is verplicht voor auto’s die vanaf februari 2011 geproduceerd worden. Voor vrachtwagens gelden dezelfde regels. De regelgeving voor vrachtwagens is vanaf augustus 2012 van kracht. Doordat LED verlichting de zichtbaarheid voor de weggebruikers en medeweggebruikers zal vergoten zal deze wet het aantal verkeersongelukken verder terugdringen.

Het zelf installeren van dayline koplampen

Voor de mensen die een voertuig besturen waarbij er geen dagrijverlichting is ingebouwd bestaat er een mogelijkheid om de dagrijverlichting zelf te installeren. Bij TRALERT® zijn er verschillende soorten dagrijverlichting in het assortiment te verkrijgen.

Voordelen van de dayline koplampen

Een van de grootste voordelen van dayline koplampen is dat het aantal verkeersongelukken afneemt. Dit komt mede doordat de zichtbaarheid voor de weggebruikers en medeweggebruikers wordt vergroot. Als je gebruikt maakt van dagrijverlichting zal het gebruik van de dimlichten afnemen. Dit wil zeggen dat je dimlichten langer meegaan. Dagrijverlichting verbruikt een stuk minder stroom dan de normale verlichting.

Dayline koplampen