Wat is aluminium ADC12?

Aluminium ADC12, ook bekend als A383, is een aluminium legering. De samenstelling uit verschillende materialen brengt verschillende eigenschappen met zich mee. Het materiaal wordt veel gebruikt bij spuitgieten. Het materiaal brengt verschillende voordelen met zich mee. Aluminium ADC12 geleid stroom goed en krimpt minder. Het materiaal heeft een kleine dichtheid maar een hoge weerstand. Het materiaal houdt goed bij zowel hoge als lage temperaturen. Aluminium ADC12 heeft daarnaast ook een goede weerstand tegen corrosie.

Wat is Aluminium?

De naam aluminium komt uit het Latijnse woord alumen, dit betekent namelijk aluin. Het is een metaal dat in de negentiende eeuw is ontdekt. Toen was het nog wel erg duur. Daardoor gebruikte ze het nog niet zo veel. Tegenwoordig is het eigenlijk niet meer weg te denken uit samenleving. Je komt aluminium tegenwoordig erg vaak tegen. Dat komt omdat het voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Ditzelfde geldt voor aluminium ADC12. Je komt het veel tegen omdat het veel voordelen met zich meebrengt. Aluminium is licht, heel goed bestand tegen corrosie en geleid stroom erg goed.

Wat is een legering?

Aluminium ADC12 is dus een legering maar wat houdt dat precies in. Een legering is een mengsel van verschillende materialen wat samen één vast materiaal vormt. Dit doet men om bij verschillende materialen andere eigenschappen toe te voegen voor een beter gebruik. Denk hierbij aan het versterken van een metaal. Je staat er misschien niet bij stil maar de meeste metalen die we in het dagelijks leven gebruiken zijn legeringen. Zo is staal bijvoorbeeld een mengsel van ijzer en koolstof. Het ene materiaal voegt belangrijke eigenschappen toe aan het andere. Er zijn erg veel verschillende soorten legeringen. Een voorbeeld hiervan is de nylon legering.