maart 2, 2021 Daan Lap

Canbus proof LED verlichting, wat is dat nou eigenlijk?

Een steeds vaker terugkerend begrip, de CAN-bus (Controller Area Network). Een standaard voor een seriële datatransmissie tussen verschillende componenten. De CAN-bus is speciaal ontworpen voor omgevingen met veel elektromagnetische storingen. Bij TRALERT® hebben we verschillende canbus proof oplossingen, die de storing die LED verlichting veroorzaakt, uit de weg gaat. In dit artikel geven wij u onder andere meer uitleg over het canbus systeem.

CAN-bus proof LED achterlicht

CAN-bus systeem uitleg

De boordcomputers, die met name toegepast worden in de nieuwere auto’s. Zorgt er normaliter voor dat de bestuurder van het voertuig op de hoogte wordt gebracht van storingen. Bijvoorbeeld als de lamp defect is. Eigenlijk meet het CAN-bus systeem de afname van stroom van een specifieke lamp. Wanneer de lamp defect is, zal deze geen stroom meer afstaan en krijgt u een melding dat de lamp defect is. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn.

CAN-bus systeem uitleg bij LED verlichting

Wanneer u op uw voertuig gebruik maakt van LED verlichting. Dan weet u bij voorbaat al dat deze energiezuinige lamp minder energie nodig heeft dan de oorspronkelijke lamp om een maximale lichtopbrengst te geven. Door deze geringe afname van energie, wordt het canbus systeem als het ware om de tuin geleid en geeft het canbus systeem een storingsmelding af.

Canbus proof LED verlichting

Om deze misleiding op de boordcomputer op te lossen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om weerstanden op uw voertuig te plaatsen, zodat foutmeldingen op het dashboard, canbus meldingen of een knipperlicht te verhelpen. Vaak kan deze foutmelding eenvoudig opgelost worden.

Naast weerstanden zijn er bij TRALERT® ook canbus proof LED lampen, waarbij het verhelpen van deze storing al in de lamp gebouwd is. Deze LED lampen worden CAN-bus proof LED verlichting genoemd.

Uitgelicht product

VC-2701B5CAN: Canbus-proof LED achterlicht

LED verlichting aanhanger met canbus proof oplossing
Dit typische achterlicht is speciaal ontworpen voor aanhangers. De lamp is naast de canbus oplossing ook voorzien van een unieke look en diverse uitvoeringen zoals een kabel of 5-PIN’s bajonet aansluiting.

Bekijk product

Canbus Proof Systeem

Voordelen van ingebouwde Canbus proof LED verlichting

Wanneer de Controller Area Network al in de LED verlichting is gebouwd, dan is dit een goede toevoeging. Zowel voor LED achterlichten voor aanhangers, als voor truck en trailer is de CAN-bus proof oplossing een echte meerwaarde. Als dealer kunnen wij ons voorstellen dat eventuele kopers vaak vragen stellen over het oplossen van Canbus problemen. Wanneer de LED verlichting standaard al van een canbus proof oplossing is voorzien, dan gaat u deze vragen direct uit de weg.

Veelgestelde vragen over Canbus proof LED verlichting

Wat is canbus verlichting?

Als u op de boordcomputer en/of display in het dashboard van uw voertuig een melding krijgt dat een specifieke lamp kapot is, betekent dit dat uw voertuig beschikt over een canbus systeem. Het can bus systeem meet dus de afname van stroom door een specifieke lamp. Een kapotte lamp neemt dus geen stroom meer af en dan krijgt u dus de melding van een defecte lamp.

Is deze oplossing ook geschikt voor aanhangwagens?

In het assortiment van TRALERT® beschikken wij over een aantal soorten LED verlichting voor aanhanger met canbus proof oplossing. Juist voor de aanhangwagensector is deze technologie een echte toevoeging.

Welke CAN-bus proof LED lamp is het meest geschikt voor mijn voertuig?

Wanneer u op zoek bent naar een CAN-bus proof LED achterlicht, dan raden wij u aan eens te kijken naar de VC-2701B5CAN. Deze sluit goed aan op aanhangers, aanhangwagens en kleine (paarden)trailers.