wat is een weerstand?

Wat is een weerstand voor nou eigenlijk? Weerstand is de mate van verzet, die stroom ondervindt in een stroomkring. Weerstand wordt in ohm weergegeven door de Griekse letter omega (Ω). Ohm is vernoemd naar Georg Simon Ohm, een Duitse natuurkundige die de verbanden tussen elektrische stroom, elektrische spanning en weerstanden onderzocht. Aan hem wordt het bewoorden van de wet van Ohm toegeschreven. Daarnaast heb je ook materialen die goed stroom doorlaten en je hebt materialen die stroom slecht doorlaten. Deze materialen bieden een mate van weerstand tegen stroom.

led weerstand knipperlicht

Ze kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën, namelijk:

  • Geleiders: Dit zijn materialen die weinig weerstand hebben en elektronen gemakkelijk laten bewegen.

Bijvoorbeeld: goud, zilver, koper, aluminium

  • Isolatoren: Dit zijn materialen die hoge weerstand hebben en de stroom van elektronen beperkt.

Bijvoorbeeld: papier, rubber, glas, hout, plastic.

hoe werkt een LED knipperlicht?

Een LED licht dat knippert is een licht dat niet de hele tijd staat te branden, maar het licht gaat juist van links of rechts of andersom, Meestal wordt de lamp afwisselend aan- en uitgezet door een wisselend elektrisch signaal (de knop die je indrukt). Het signaal wordt vaak elektronisch opgewekt, maar in oude installaties gebeurt dit nog elektromechanisch. Een LED knipperlicht valt meer op dan een licht dat constant brand, en wordt vaak gebruikt om de aandacht te trekken, bijvoorbeeld om een richting aan te geven in het verkeer of iemand voor mogelijk gevaar te attenderen. Hieronder lees je meer over weerstand(en) voor LED knipperlicht(en).

Welke weerstand(en) voor LED knipperlicht(en) op een voertuig?

Als je voertuig van fabriek af bulbs heeft en geen LEDs, zul je waarschijnlijk een weerstand voor het knipperlicht moeten gebruiken. Om het snelle flitsen te repareren moet je luisteren naar je dashboard notificatie. De meeste oude auto/truck modellen hebben bulb knipperlichten. Dit probleem wordt opgelost met de weerstanden van TRALERT® bekijk gerust de alternatieven in ons assortiment. De smaken die nu beschikbaar zijn: 12v (voor auto’s) en 24v (voor vrachtwagens). Heb je nog specifieke vragen? Vraag het dan gerust aan het TRALERT® team wij staan altijd voor je klaar.

Uitgelicht product


LR24- Weerstand 24v LED (truck) verlichting

speciaal ontwikkeld voor gebruik op voertuigen met elektronische componenten die niet geschikt zijn voor LED.


Bekijk weerstand
blauwe zwaailamp