7-Pin S (ISO 3731)

Betekenis: 7-Polig S (ISO 3731)

Wat doet een 7-polig S stekker?

Elke dag zijn er steeds meer voertuigen op de openbare weg te vinden. Het wordt steeds drukker door alle auto’s, maar ook door de vrachtwagens en trailers. Voor de verkeersveiligheid is het van uiterst belang dat alle voertuigen goed verlicht zijn. De vrachtwagens zijn standaard uitgevoerd met werkende verlichting, maar trailers niet. Deze moet gekoppeld zijn aan de vrachtwagen waardoor er een elektriciteit verbinding kan ontstaan. Deze verbinding wordt tot stand gebracht door een 7-Polig S en 7-pin N stekker. Deze stekkers zijn speciaal voor de truck en trailer branche gemaakt en passen niet op andere voertuigen als aanhangers. Daar zijn de normale Connecteurs 7 broches geschikt voor.

Différentes manières de se connecter

Zoals eerder vermeld is, dient er tussen een vrachtwagen en trailer een elektriciteit verbinding tot stand te komen. Zo zal de trailer elektriciteit ontvangen waardoor de verlichting in werking kan treden. Dit kan op twee verschillende manieren tot stand komen. Als eerst kunnen de 7-polig S en 7-polige N stekkers worden gebruikt. Deze dienen beide aangesloten te zijn aan de vrachtwagen en aan de trailer. Wanneer er maar één stekker wordt gebruikt, zal niet alle verlichting voorzien zijn van elektriciteit. Als tweede manier van aansluiten kan er gebruik gemaakt worden van een Fiche à 15 broches (ISO 12098). Op deze manier zijn er geen twee kabels nodig, net als de 7-polige stekkers, maar gaat het via 1 aansluiting.

Verschil 7-polig S en 7-polig N aansluiting

Een 7-polige N en S stekker voorzien een trailer beide van elektriciteit voor de verlichting. Het doel van de stekkers is hetzelfde, de verbinding tussen vrachtwagen en trailer maken, maar de uitkomst is anders. De stekkers voorzien namelijk beide de helft van de totale verlichting op de trailer. Samen zorgen zij er dus voor dat alle verlichting werkt. Om een duidelijk beeld te creëren is onderstaande schema gecreëerd. Zo is goed te zien welke stekker, voor welke verlichting zorgt.

7-pin N 

 1. Masse
 2. Feu arrière, contour, largeur et plaque d'immatriculation gauche
 3. Clignotant côté gauche
 4. Feux de freinage
 5. Clignotant côté droit
 6. Feu arrière, contour, largeur et plaque d'immatriculation à droite
 7. Contrôle du frein de la remorque

7-pin S

 1. Masse
 2. Non attribué
 3. Lampada di retromarcia
 4. Puissance constante (+24V)
 5. Contrôle de la masse
 6. Interrupteur d'alimentation
 7. feu de brouillard arrière

Question sur l'éclairage ?

Nous sommes heureux de vous aider à créer le jeu de lumières pour votre véhicule.