Conmeq

Miniloaders met maximale impact

Vraagstuk

Het innovatieve bedrijf Conmeq maakt elektrische miniloaders die de hele dag werkverzetten op één acculading. Waarom elektrisch? Nou: een elektrische aandrijving in een miniloader heeft veel groene voordelen. Zo is er bijvoorbeeld een sterke reductie in de uitlaatgassen die worden geproduceerd tijdens het werk. Dit maakt de werkomgeving voor gebruikers en collega’s een stuk schoner. Tevens, maken de machines van Conmeq, een stuk minder lawaai dan conventionele miniloaders. Dit zorgt ervoor dat er minder snel gehoorbeschadiging kan optreden tijdens het grondverzet. Daarnaast, gaan de batterijen lang mee en is het gebruik van de bekende brandstof: benzine hierdoor niet meer nodig. Tevens is deze elektrische loader erg sterk. Hij vervoert gemakkelijk 500 kilogram met zijn armen. Dit terwijl de hele AS15 een eigen gewicht kent van slechts 800 kilo. Dit alles in een compact design die perfect past tussen de standaardafmetingen van de gemiddelde 76 centimeter deur.

Met de vele toepassingsarmen die het voortuig als additionele opties heeft, kan de AS15 op vele manieren worden ingezet. Omdat deze machine zó veelzijdig wordt ingezet, was het van groot belang dat de verlichting op de machine dimbaar is. Er zijn namelijk ondergronden waar té veel licht niet gewenst is in verband met weerkaatsing.

De vraag vanuit Conmeq was dan ook:

“Welke LED werklamp is krachtig maar wel dimbaar te maken? Tevens, welke contourverlichting kunnen wij perfect op de carrosserie van de AS15 miniloaders verwerken?”

Doelstelling

Het vinden van een goed dimbare LED werklamp, of een bestaande LED werklamp dimbaar maken en sustainable contour verlichting (achterzijde) zoeken die geschikt is voor de spanning van de AS15 en tegen een stootje kan.

Resultaat

Een LED voertuiglamp écht dimbaar maken is geen gemakkelijk opgave. Gelukkig waren de Engineers hier van Conmeq al ruime tijd bezig met het testen van LED werklampen. De compacte werklamp TRSW12274FB bleek erg goed uit de tests te komen. Hiervoor heeft TRALERT® nagenoeg weinig hoeven ondersteunen in de keuze van de werklamp geschikt voor dimmen. Voor we het wisten had Conmeq reeds een keuze gemaakt die voor de AS15 miniloader perfect was, compliment voor de engineers. Tevens, was het zaak ook aan de achterzijde van de machine opvallende rode lichten te verwerken. Omdat de carrosserie van de AS15 slank is, is er gekozen voor de mini markeringslichten PLR-12 van LED autolamps.

Het bedrijf

 

Conmeq logo

Branche

Travaux de terrassement

Toegepaste verlichting

Soortgelijk project starten?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

LED voertuigverlichting van TRALERT

Toepassingen op voertuigen

LED verlichting miniloader conmeq
Foto lamp miniloader
Zijkant miniloader
Conmeq zijkant miniloader LED verlichting

BETTER LIGHT, WORK SAFER

TRALERT® fait partie de Traditech B.V. Depuis sa création en 2005, TRALERT® s'est concentré sur la fourniture d'un éclairage de véhicule utilisant uniquement la technologie LED. Au fil des ans, nous avons élargi notre gamme de produits et mis en place un réseau de distributeurs dans toute l'Europe. En tant qu'importateur européen d'éclairages LED pour véhicules uniquement, TRALERT® se distingue par une gamme très complète d'éclairages pour véhicules de haute qualité, un excellent service et une assistance technique compétente.

Grâce à notre spécialisation et à notre concentration, nous sommes rapidement devenus l'un des plus grands fournisseurs dans notre domaine. En plus de représenter divers fabricants renommés pour le marché européen, TRALERT® fabrique désormais en interne divers produits d'éclairage.

TRALERT®

Bekijk andere cases

Opdrachten die net om dat beetje extra vragen. We denken graag mee bij ieder verlichtingsvraagstuk. 
Bekijk hier wat we al eerder gedaan hebben.

Base de connaissances sur l'éclairage LED

Si vous souhaitez en savoir plus sur l'éclairage LED, la base de connaissances est un bon point de départ. Tant en termes de tendances que de réglementations, il y a beaucoup à trouver ici.