ECE-R23

Betekenis: ECE-R23

Het ECE-R23 reglement is van toepassing op achteruitrijlichten en andere speciale lichten die ontworpen zijn om te helpen bij het naar achteren rijden met voertuigen. In de zin van dit reglement wordt onder een achteruitrijlicht verstaan, een licht “dat is ontworpen om de weg achter het voertuig te verlichten en andere weggebruikers te waarschuwen dat het voertuig achteruitrijdt of achteruit gaat rijden”. Op achteruitrijwerklampen is dit keurmerk verplicht.

ECE-R23 achteruitrijlicht

Wat is ECE?

ECE staat voor Economische Commissie Europa. Deze commissie stelt voor jou richtlijnen op waaraan jouw producten, zoals helmen en vizieren moeten voldoen. Ook zorgt het ECE ervoor dat deze producten voor jou worden getest. Dit is hetzelfde instituut die gaat over E-Label.

De basis waaraan een lamp moet voldoen bij ECE-R23

Voor achteruitrijlichten varieert de vereiste lichtopbrengst van 600cd (candela) tot 8000cd onder het aanvaarde horizontale vlak. Maar deze mag niet meer dan 300cd bedragen wat de zichtbaarheid vanuit alle andere hoeken en vlakken betreft. Achteruitrijlichten mogen maximaal 500cd bevatten, maar dit kan geplaatst worden naar keuze van de gebruiker. Daarnaast zijn ze niet onderworpen aan beperkingen wat betreft de zichtbaarheid vanuit andere hoeken en richtingen.

Voor items die conformiteit met ECE-Reglement nr. 23 aangeven, zijn er verschillende markeringen voor elke goedkeuringscategorie. E-merken kunnen worden weergegeven met meerdere categorieën van dit reglement, of naast andere reglementen. Dus het ECE-R23 keurmerk kan los van andere keurmerken staan. Een achteruitrijlamp kan bijvoorbeeld over drie verschillende keurmerken beschikken, zoals R4, R10 en R23.

Waar kun je ECE-R23 terugvinden?

Die ECE-R10 en R23 type goedkeuringen kunnen geprint zijn op de behuizing of het staat in het glas. Ook labelen sommige fabrikanten hun kabels met een label waar het type goedkeuringsnummer op staat vermeld. Mocht het keurmerk niet vindbaar zijn op de lamp, dan kun je altijd de keuringsdocument terugvragen bij je fabrikant.

assortiment Tralert®

Ben je opzoek naar een ECE-R23 achteruitrijwerklamp? Dan ben je bij TRALERT® op het juiste adres. Wij leveren een ruim assortiment aan ECE-R23 gecertificeerde LED verlichting.

Frage zur Beleuchtung?

Wir helfen Ihnen gerne bei der Zusammenstellung des Beleuchtungssets für Ihr Fahrzeug.