Trilo

Een plug-en-play verlichtingsoplossing om zo efficiënt mogelijk machines te bouwen.

Vraagstuk

TRILO machines ontwikkelt een nieuwe klepelmaaier machine die in één werkgang gras maait en opvangt. Deze machine zal worden ingezet op plekken waar ronddwarrelend gras en vuil een gevaar kan zijn voor de omgeving. Een goed voorbeeld hiervan zijn de grasmatten aangelegd rondom vliegvelden. Vliegtuigen kunnen ernstig hinder ondervinden als er vervuiling in de straalmotoren belandt. Het gras rondom deze locaties dient hierdoor kort te blijven en efficiënt gemaaid te worden. De nieuwe machine van Trilo heeft een enorme werkbreedte van 7 meter. Dit, samen met de nieuwe toepassing van maaien en opvangen, maakt extreme efficiency mogelijk.

De vraag vanuit TRILO;

Voor deze machine zijn wij opzoek naar een plug-en-play LED verlichtingssetup die wij efficiënt kunnen monteren om zo productie schaalbaar en efficiënt te houden. Kunnen jullie van TRALERT® ons hierin ondersteunen om dit mogelijk te maken?”

Doelstelling

Een plug-en-play verlichtingssetup vervaardigen voor de nieuwe C30w klepelmaaier. Daarnaast deze setup slim verpakken, zodat dat de machinebouwers de verlichting en bijbehorende kabelboom gemakkelijk kunnen monteren. Hierbij dient een C30w verlichtingshandleiding geschreven te worden, zodat er ook door nieuwe monteurs niet bekend met de verlichting aan gewerkt kan worden. Tevens dient de set ruim beschikbaar te blijven, ook in tijden van extreme productievraag.

Resultaat

Gezamenlijk met het designbureau Scope Design & TRILO machines is er TRALERT® verlichting uitgezocht die perfect past op de prototype carrosserie van de nieuwe TRILO C30w. De carrosserie is bestudeerd en een verlichtingssetup is uitgetekend. Vervolgens zijn er opmaat gemaakte kabelbomen vervaardigd waar alle uitgekozen verlichting gemakkelijk op kan worden aangesloten. Het gaat dus om een totaalpakket met achterlichten, werklampen en contourverlichting. Deze dient op zijn beurt plug-en-play op de carrosserie van de C30w te passen.

LED verlichting setup:

Om de C30w te voorzien van een juiste verlichtingsopstelling, is er gekozen voor de 800-serie ronde neon achterlichten, krachtige werklampen en contourverlichting. Omdat de machine wereldwijd gaat worden ingezet, dienen lampen gecertificeerd te zijn en de connectoren die worden gebruikt volledig afsluitbaar en waterbestendig te zijn. Hierom is er gekozen voor het gebruik van de 5PIN bayonet aansluiting van onze partner Fristom. De 5-polige stekker is bij ons een veel gebruikte connector die ook zeer geschikt is indien er ooit verlichting veranderd dient te worden. De uitgezochte lampen dienen te worden gekoppeld aan een op maat gemaakte kabelboom. Tijdens het maken van deze kabelboom is volledig rekening gehouden met de carrosserie en de plekken waar verlichting essentieel is.

Slim verpakken:

Om de vaart erin te houden tijdens de productie van de C30w, is er een unieke verpakkingseenheid gecreëerd. Hiermee kan per verpakking 1 machine volledig worden uitgerust met de verlichtingssetup. Dit maakt het makkelijk voor monteurs om vanuit één en dezelfde doos te werken en zodoende de machine op te bouwen. Als toevoeging is er een stappenplan bijgevoegd die speciaal voor de C30w is gemaakt ter ondersteuning van het aansluiten. Dit maakt het makkelijk voor nieuwe monteurs om ook zelfstandig de lampen te kunnen aansluiten. De verpakking wordt door onze logistiek vervaardigd, die er ook voor zorgt dat de verpakking op afroep beschikbaar blijft voor de C30w.

Beschikbare componenten:

Een bekend en actueel probleem in de LED verlichtingsmarkt is dat het steeds lastiger wordt om bepaalde componenten te verkrijgen. Daarom is er bij dit project zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bekende connectoren en lampen uit het TRALERT® assortiment. Dit gaat mogelijke toekomstige tekorten tegen. Door gebruik te maken van bekende aansluitingen, is het tevens mogelijk voor TRILO om vrij te switchen van lamp design indien dit gewenst is. TRALERT® is in staat om op praktisch iedere lamp een passende connector te maken wat TRILO vrijheid biedt in de keuze van lampen uit ons assortiment.

Het bedrijf

trilo machines logo

“Voor het beheren en onderhouden van landschappen en groene infrastructuren”

Branche

Settore agricolo

Toegepaste verlichting

Soortgelijk project starten?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

LED voertuigverlichting van TRALERT

Toepassingen op voertuigen

klepelmaaier trilo tractor
TRILO maaier achterkant
Klepelmaaier vliegveld
Achterkant trilo klepelmaaier

BETTER LIGHT, WORK SAFER

TRALERT® fa parte di Traditech B.V. Sin dalla sua fondazione nel 2005, TRALERT® si è concentrata sulla fornitura di illuminazione per veicoli che utilizzano esclusivamente la tecnologia LED. Nel corso degli anni abbiamo ampliato la nostra gamma di prodotti e creato una rete di rivenditori in tutta Europa. In qualità di importatore europeo di illuminazione LED per veicoli, TRALERT® si distingue per una gamma molto completa di luci per veicoli di alta qualità, un servizio eccellente e un'assistenza tecnica competente.

Grazie alla nostra specializzazione e alla nostra attenzione, siamo diventati rapidamente uno dei maggiori fornitori del nostro settore. Oltre a rappresentare diversi produttori rinomati per il mercato europeo, TRALERT® produce internamente diversi prodotti per l'illuminazione.

TRALERT®

Bekijk andere cases

Opdrachten die net om dat beetje extra vragen. We denken graag mee bij ieder verlichtingsvraagstuk. 
Bekijk hier wat we al eerder gedaan hebben.

Conoscenze di base sull'illuminazione a LED

Se volete saperne di più sull'illuminazione a LED, la base di conoscenze è un buon punto di partenza. Sia in termini di tendenze che di normative, qui c'è molto da trovare.